Neana Liena
Little Disclaimer ♥!


Annyeong haseyo,I'm Neana Liena ' who wrote this blog.I like pink & purple colour . You ??please be nice here and don't copy what's mine! Don't Judge a Book By It's Cover :)


Entries About Linkies Stuff


Music Box ♫!

Enjoy! Yeyeaah :D
Talk Talk Here ✆!

Credit ▲!

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Filem ‘Sugeh’ terbitan Eeman Corporation Sendirian Berhad


BUAT kali pertama dalam industri, sebuah telefilem yang berteraskan kehidupan masyarakat Jawa bakal diterbitkan Eeman Corporation Sendirian Berhad.

Telefilem yang menggunakan 100 peratus bahasa Jawa itu bertujuan mengetengahkan keunikan masyarakat Jawa di negara ini. Menggunakan judul Sugeh yang bermaksud kaya, telefilem ini mendapat sentuhan pengarah Thorpe Ali.
Menurut Thorpe, Sugeh memberi gambaran kehidupan masyarakat Jawa yang terkenal dengan sikap rajin sehingga mampu mencapai kejayaan dan kekayaan.Walaupun berlaku pertelingkahan, namun mereka tetap bersatu dan sangat menitik beratkan hal-hal agama,”
mereka akan mengadakan wayang pacak di Selangor, Johor dan Selatan Perak, juga akan dipasarkan dalam bentuk DVD,bahasa jawa sepenuhnya.
Sugeh bakal ditayangkan September ini membariskan pelakon komedi popular tanah air seperti Datuk Jamali Shadat, Harun Salim Bachik, Ruminah Sidek, Herman Tino, Ebby Yus, Omar Scorr, Amm Raja Lawak, Betty Banafe dan DJ Pool.Bahasa jawa dah maju.Jom sama-sama kita support filem ni mesti lepas ni ramai yang nak belajar bahasa jawa.

Jom kita tengok sipnopsis filem sugeh ni

#Take A Note:Lepas ni anak Jawa jangan malu mengaku bangsa dan budaya kita..Apa yang membezakan kita dengan Jawa Indonesia kita ada My kad terbaikk..