Neana Liena
Little Disclaimer ♥!


Annyeong haseyo,I'm Neana Liena ' who wrote this blog.I like pink & purple colour . You ??please be nice here and don't copy what's mine! Don't Judge a Book By It's Cover :)


Entries About Linkies Stuff


Music Box ♫!

Enjoy! Yeyeaah :D
Talk Talk Here ✆!

Credit ▲!

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Kenapa Tak Ada Lelaki "Boys Over Flower" Kat Malaysia?



Mari kita tengok kenapa;

Gadis sekarang sukakan duit.



Kamu, kamu, kamu dan kamu amat sukakan duit. And because of that, its always become Money Before Boys dan Money Over Flowers.
Apa? Anda ingat perempuan zaman sekarang boleh jatuh cinta ke kalau korang main kasi bunga. Ini bukan zaman P. Ramlee. Zaman P. Ramlee dulu mudah je; Nampak awek, kenyit-kenyit mata, kasi bunga, nyanyi-nyanyi then kawin. Dah tu, masa nyanyi, bab peluk pokok mesti ada. Tak boleh blah.
Jejaka F4 semua kaya-kaya. Jejaka Malaysia kaya-kaya juga ke? Kaya habiskan duit mak bapak adalah. 


Lelaki Malaysia lebih maskulin dan romantic berbanding F4.



Korang tengok mamat rambut bergulung tu. Key point dia di sini, "rambut bergulung". Ini malaysia. Kau buat rambut bergulung memang tak ubah seperti ayam jantan. Kalau standard cool seperti Allycats tak apa juga. Ni tak, kalau di buat je, mesti kena gelak.
Dah tu, mamat rambut bergulung ni tak pandai langsung mengurat awek. Pulak yang tak boleh tahan, taste dia terhadap perempuan gila teruk. Banyak-banyak awek lawa, yang tak lawa tu juga la yang dia pilih. Dah la tak pandai pilih, mengurat awek pun tak pandai. Tengok je lah mamat Lee Min Ho  dalam cerita tu. Nak mengurat awek bukan kemain susah. Tengok pula jejaka kat Malaysia. Mudah je nak tackle awek. Jumpa je yang berkenan, ajak minum-minum then terus masuk bilik. Settle.


Tu belum kira bab jejaka Malaysia suka modify motor. Terpampang kemaskulinan lelaki ketika me-modify motor tersebut. Budak-budak F4 reti buat apa?


Lelaki Malaysia Semua baik-baik.


ingat lagi tak mamat rambut bergulung tu layan perempuan macam mana. Awek comey bagi kek, dia amik dan lempar kat muka. Awek nak mandi kat kolam, dia pi letak sampah dan itik. Awek susah hati nangis jalan sorang-sorang, si rambut gulung buat derk je. Punya lah jahat perangai. Ya perangai dia jahat tapi semua gadis yang menonton still suka kat lelaki rambut bergulung tu
Kalau kat Malaysia mana ada macam tu. Lelaki nya semua baik-baik, lemah lembut, peramah, pemurah dan sebagainya. Awek comey kasi kek, si lelaki konfem-konfem amik. Awek nak pi mandi, si lelaki join sekaki. Awek tengah susah hati then jalan sorang-sorang tengah sejuk, si lelaki nampak terus bawak masuk bilik. See? Lelaki Malaysia memang baik.


F4 semua tak hisap rokok.


85% remaja lelaki Malaysia merokok. 15% tu lagi adalah nerd. Sejak bila F4 terdiri daripada nerd? 
Pulak dah, kalau perokok, mesti nak merokok punya lah kat sekolah. Ingat pelajar lelaki-lelaki berlari lingkang pukang sebab apa kalau bukan sebab kantoi isap rokok? So kalau ahli F4 Malaysia, berlari sambil di kejar oleh cikgu disiplin yang tangannya ada rotan sebab merokok, memang tak macho ah. Tu belum kira panjat pagar lagi. Dan meraba. Meragut. Merempit.